ADVERTISEMENT

Terbaru Disini :

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Wednesday, February 20, 2013

HTC One vs Nokia Lumia 920 vs Nokia 808 Camera..!!


* UltraPixel vs PureView....mana yang terbaik..?

Sensor size
HTC One – 4.3MP 1/3-inch CMOS BSI
Nokia Lumia 920 – 8.7MP 1/3-inch CMOS BSI
Nokia 808 PureView – 42MP 1/1.2” CMOS BSI


Pixel size
HTC One - 2.0 µm
Nokia Lumia 920 – 1.4 µm
Nokia 808 PureView – 1.4 µm, or up to 4.1 µm virtual

Lens Properties
HTC One – f/2.0, 5-element construction, 28mm focal length equiv.
Nokia Lumia 920 – f/2.0, 5-element construction, 26mm focal length equiv.
Nokia 808 PureView – f/2.4, 5-element construction, 28mm focal length equiv.

Extra features
HTC One – Live HDR video recording, integrated HDR, OIS, simultaneous video/stills capture, LED flash
Nokia Lumia 920 – “Lenses” camera modes, LED flash
Nokia 808 PureView – Xenon flash

- Nokia telah pun membuktikan makna sebenar teknologi PureView pada Nokia 808 dan Lumia 920. Ia mempunyai sedikit keajaiban pada gambar yang dihasilkan oleh kamera 808, selain itu teknologi PureView ini juga menawarkan dunia fotografi yang lebih meluas terutamanya pada fotografi dibawah cahaya malap.

- Teknologi yang dibawa bersama HTC One iaitu UltraView lebih menarik berbanding Nokia Lumia 920, menawarkan segala kelebihan fotografi dengan jumlah pixel yang lebih besar. Walaubagaimanapun, untuk pada yang tidak berbajet besar, nokia 808 PureView sememangnya merakam dan menangkap gambar pada qualiti yang lebih menarik, ditambah dengan digital zoom pada 808 juga membuatkan kualiti gambar lebih jelas walau diambil dengan full zoom.

** untuk mengetahui lebih lanjut tentang tajuk hari ini korang boleh baca nya di website TrustedReviews.com


2 comments:

MK Kimi said...

kalau ada sampel gmbr ni leh compare terus. technical terms ni xbpe fhm..lebih2 lg tang camera :)

Mambang Terbang said...

yup....mungkin sebab baru dilancarkan...sebab tu xde lagi sample image dari HTC One tu...huhu...ape2 pun kite tunggu je...nanti ade la tu kt website2 luar..diorg update cepat bende2 cmni xD hehe

Advertisement