ADVERTISEMENT

Terbaru Disini :

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Wednesday, November 7, 2012

PSY Dapat Anugerah Termasyur Di Korea..!!SEOUL - Korea Selatan memberi anugerah tertinggi kebudayaan kepada penyanyi rap terkenal, Psy kerana kejayaannya menerusi lagu Gangnam Style.Kementerian Kebudayaan negara ini mengumumkan semalam bahawa penyanyi berusia 34 tahun itu akan menerima anugerah Penghargaan Kebudayaan Okgwan.Anugerah tersebut diberikan kepada individu yang berjasa besar dalam bidang seni.

“Psy dipilih bukan kerana dia telah lama menjadi artis tetapi juga disebabkannya memperkenalkan Gangnam secara meluas serta meningkatkan minat dunia kepada Korea Selatan,” kata seorang pegawai di kementerian berkenaan.

Gangnam merupakan sebuah daerah yang menempatkan pusat beli-belah dan hiburan.Populariti Psy meningkat apabila muzik video Gangnam Style mencatatkan tontonan yang kedua tertinggi di YouTube.

Muzik video yang menunjukkan dia menari tarian kuda itu kini ditonton lebih 654 juta kali sejak dimuat naik di YouTube pada Julai lalu.Tempat pertama menjadi milik penyanyi remaja terkenal, Justin Bieber menerusi muzik video yang mencatatkan 796,445,212 tontonan.

Sementara itu, portal berita examiner.com melaporkan, kira-kira 20,000 penonton menyaksikan persembahan Psy di Paris, Perancis.Penonton di Dataran Trocadero itu turut menyertai Psy menari tarian kuda.
source

No comments:

Advertisement