ADVERTISEMENT

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Thursday, October 6, 2011

Pengasas Apple - Steve Job Meninggal Dunia Pada Usia 56 !!"Apple telah kehilangan genius berwawasan dan kreatif dan dunia telah kehilangan manusia yang menakjubkan yang," Apple. "Kecemerlangan Steve, keghairahan dan tenaga adalah sumber inovasi tidak terkira banyaknya yang memperkaya dan meningkatkan kehidupan kita."Pekerjaan, yang telah berperang dengan kanser dalam tahun-tahun kebelakangan ini dan menerima pemindahan hati pada 2009, meletak jawatan sebagai ketua eksekutif Apple pada bulan Ogos. Tetapi kematiannya masih mungkin datang sebagai satu kejutan kepada banyak di Silicon Valley dan di seluruh dunia.


Dilahirkan pada 24 Februari, 1955 dan dibesarkan di Palo Alto, California, Pekerjaan adalah salah satu daripada beberapa tokoh-tokoh yang straddled dua generasi yang membantu mengubah sudut kecil California sebagai hab dunia untuk inovasi technogical.


Setelah diasaskan Apple dalam garaj keluarganya pada tahun 1976 dengan rakan Steve Wozniak, lebih daripada 30 tahun inovasi mengakibatkan Apple melepasi minyak gergasi Exxon Mobil sebagai syarikat yang paling berharga di dunia pada awal tahun ini. Dalam Pekerjaan proses membantu mencipta semula komputer peribadi, muzik dan industri telefon bimbit serta membentuk sikap berjuta-juta kepada teknologi.


Bill Gates, pengasas Microsoft, berkata bahawa "dunia jarang melihat seseorang yang mempunyai kesan yang mendalam Steve mempunyai, kesan-kesan yang akan dirasai banyak untuk generasi akan datang."

No comments:

Advertisement