ADVERTISEMENT

Terbaru Disini :

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Friday, September 16, 2011

Penyanyi Yang Memiliki Kuku Paling Panjang Di Dunia !!



NEW YORK - Seorang penyanyi rock, Chris 'The Dutchess Walton' disenaraikan dalam Guinness Book of World Records buat kali pertama sebagai individu yang memiliki kuku paling panjang di dunia, lapor sebuah akhbar semalam.
Dia yang berusia 45 tahun memiliki kuku sepanjang 609.6 sentimeter (sm) di kedua-dua tangannya.

Walton yang merupakan ibu enam anak dan nenek kepada tiga cucu menyatakan dia mula menyimpan kuku tersebut 18 tahun lalu.
"Saya pasti pada satu hari nanti, saya akan memotongnya tetapi saya tidak terfikir mengenainya (untuk memotong kuku) kerana saya mahu memilikinya," kata wanita tersebut.
Walton menjalani rawatan kuku sekurang-kurangnya sekali sebulan.
Dia memiliki kuku paling panjang di dunia selepas pemegang rekod itu sebelum ini, Lee Redmond yang juga seorang nenek kehilangan kukunya dalam kemalangan jalan raya pada 2009.
Redmond memiliki kuku lebih 853.44sm. - Agensi


3 comments:

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

ni camne nak makan ni? nak basuh time 'membuang' air beso camne? euuwww~ jijik seketika

Mambang Terbang said...

diorg kn mat salleh...mane basuh2 bile sudah tutttt tu...diorg lap ngn tisu je xD ekekekee...

sa iswaza said...

macam ular.. mcm mana lah dia wt aktvt harian..

Advertisement