ADVERTISEMENT

Terbaru Disini :

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Friday, July 1, 2011

BERITA LUAR : JUSTIN TIMBERLAKE BAKAL BELI MYSPACE . . ! ! (nak bersaing ngn FB ni, hehe)


LOS ANGELES – Penyanyi pop, Justin Timberlake merupakan sebahagian daripada pemilik laman rangkaian sosial MySpace selepas dia bekerjasama dengan syarikat Specific Media untuk membeli laman itu pada harga AS$35 juta (RM105.65 juta) daripada syarikat News Corp milik bilionair Rupert Murdoch, lapor sebuah akhbar semalam.


Sebagai persediaan untuk menerajui MySpace, Timberlake membina sebuah ibu pejabat di sini selain mengambil enam orang pekerja.

“Semasa kami menemui Justin dan ketika kami berbincang mengenai strategi kami, satu persetujuan telah dicapai dengannya,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Specific Media, Tim Vanderhook.

“Salah satu daripada keghairahannya ialah dia seronok membantu artis lain dan mencipta satu komuniti untuk orang ramai menyuarakan perasaan mereka,” jelasnya.

MySpace pernah digelar sebagai raja laman jaringan sosial tetapi kewujudannya ditenggelamkan oleh Facebook dan Twitter sekali gus membawa kepada kemerosotan pengguna.

Facebook kini dilaporkan bernilai AS$70 bilion (RM212.3 bilion) manakala ketua pegawai eksekutifnya, Mark Zuckerberg, 27, dilaporkan memiliki kekayaan berjumlah AS$18 bilion (RM54.5 bilion)

Timberlake juga berlakon dalam filem The Social Network yang mengisahkan kehidupan Zuckerberg di Universiti Harvard.

Dalam filem itu, Timberlake memegang watak sebagai presiden pertama Facebook, Sean Parker yang juga pengasas laman stor muzik dan penjual syarikat, Napster. – Agensi

** sumber : asal

3 comments:

Freaky said...

murah gila myspace skang. hehe

.: Mr Aril :. said...

utk masalah win 7,sila klik sini:)

http://softwarefordummies.blogspot.com/2011/07/activator-windows-7.html

Mambang Terbang said...

justin timberlake nk lawan ngn fb tuuu xD hahaha....

mr. aril : thanks sebab mnyelesaikan masalah mambang about window 7 tu :)

Advertisement