ADVERTISEMENT

Terbaru Disini :

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Sunday, June 19, 2011

BERITA LUAR : LELAKI MAUT MAIN KOMPUTER SELAMA 3 HARI BERTURUT-turut. . ! ! !




Seorang lelaki warga China berusia 30-an meninggal dunia selepas tiga hari tidak tidur dan hanya menjamah sedikit makanan kerana asyik bermain permainan komputer di kafe internet di luar Beijing.


Insiden itu menjadi contoh dalam kempen kerajaan untuk memerangi ketagihan internet yang melanda jutaan rakyat China, menurut penyelidik.

Lelaki yang tidak dikenali itu jatuh dan koma sebelum dikejarkan ke klinik berdekatan kafe yang terletak di pinggir ibu negara itu. Beliau kemudian meninggal dunia, lapor Beijing Times.

“Beliau membelanjakan lebih 10,000 yuan (RM4,629) sejak beberapa bulan lalu untuk bermain permainan komputer dan tidak meninggalkan komputernya selama tiga hari,” kata laporan berkenaan.

“Polis juga merampas beberapa komputer sebagai sebahagian penyiasatan tetapi menolak kaitan pembunuhan dan sehingga kini tidak menahan pemilik kafe internet yang hanya memiliki enam terminal komputer itu,” tambahnya.



*bahaye ketagih main game online ni ~.~ hehe...




**post ini dikreditkan kepada : sumber asal


5 comments:

Freaky said...

aku ketagih blog je, huhu

ADAM said...

aku pun giler game online^^ RYL 2..kekeke

logorithm said...

I tak layan computer games.

Entri terbaru: Gambar Dulu-Dulu...

Mambang Terbang said...

eheheee....jgn K.O. sudah ye kawan2 xD ekekee...

cx's said...

uiks. seram. tk pnh kot smpi ketagih cmtu. diri kena jg gak kan.

Advertisement