ADVERTISEMENT

Terbaru Disini :

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Saturday, May 14, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU


(ape2 pun support mambang ye hanye dgn klik HELP sahaja, thanks)

KLIK LINK INI untuk mngetahui kisah hari guru ABG BEN ! ! !


1 . Dimanakah mambang belajar dulu ?

*SEKOLAH RENDAH - dulu mambang belajar disekolah kebangsaan sena dari darjah 1 sampai la darjah 6 (1995-2000).

*SEKOLAH MENENGAH - dari tingkatan 1 sampai tingkatan 3 (2001-2003) mambang meneruskan pelajaran disekolah kebangsaan syed hassan. Selepas itu, pada tingkatan 4 dan 5 (2004-2005), atas permintaan ibu bapa mambang pergi ke sekolah teknik kangar ambil kos elektrik. Keputusan SPM agak nazak gk la....hahaha xD

*IKM beseri - selepas habis sekolah dengan keputusan SPM yg agak "layan" (3 fail cantik punya) ibu bapa mambang nk mambang sambung blaja gk walau macam mana pun. Mambang g apply IKM beseri, pastu dapat sambung blaja sane, mambang apply elektrik, tgok2 dapat Marine...what the hell...pastu x leh tukar lakk...what the shit pulakkk...2 tahun blaja situ timba mcm2 pnglaman dengan buat PRAKTIKAL di bengkel kapal mmg pengalaman yg sukar dilupakan walaupun byk pahitnya dari manis..hehehe...

* lepas pada tu mambang x sambung blaja lagi, sekarang keje dah, walau pun cikai2 nye keje tp mambang bersyukur ade gk keje utk dikerjekan....hehe, education mambang dalam bidang pelajaran hanya setakat itu, tapi dalam bidang IT sampai sekarang masih menimba ilmu walaupun hanya belajar sendiri :)

2 . Cikgu yg mambang igt sampai sekarang dan awat dok igt cikgu tu...???

* ade la 2, 3 org cikgu yg byk membantu mambang semasa berada disekolah teknik dan di IKM...tapi mambang da lupe name diorg tu.....diorg byk membantu mambang dari segi pelajaran dan respect mambang sebagai student...yg cikgu lain tu sume hampeh, asyik nk perbodoh, perjatuh, perli (cam haram) mambang ikut suke je, igt mambang ni sampah ke.......hehe terlebih suda xD . disini mambang pohon ampun dah maaf kepada semua cikgu2 yg mngenali diri mambang ini " MUHAMMAD BUKHARI BIN RAMLI " dengan ucapan

SELAMAT HARI GURU MAAF ZAHIR DAN BATIN (opsssssss tersilap slogan suda xD ) SEMOGA CIKGU2 SEMUA SUKSESSSS DIDALAM MENDIDIK ANAK2 BANGSA YG MAKIN LAMA MAKIN JADI X TAHWAN HALA... TETAPI CIKGU TETAP MENDIDIK DGN HATI TABAH DAN RELA...

MAMBANG RESPECT ANDA YG BERGELAR GURU . . . TERIMA KASIH... :)

7 comments:

Mambang Terbang said...

mari2 kawan2 bace kisah mambang diatas tuu..hehe...macehhhh :)

solomolo said...

singgah dari segmen Abg Ben...
selamat hari sabtu !~
dan selamat hari guru

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

Norizyana said...

follow done...
teringat waktu skolah dlu...rndu..:)

Gen2Merah said...

Salam Hari Guru 2011.. Salam ukhuwah salam persahabatan dari sy Follower ke 119... (",)

Mambang Terbang said...

terima kasih kawan2 sudi singgah sini :)

http://violencexx.blogspot.com/

aida4eva said...

guru mencorak insan..sygi guru anda.. :)

http://aida4eva.blogspot.com

Advertisement