ADVERTISEMENT

Terbaru Disini :

Lain-lain Cerita Yang Menarik

Wednesday, April 20, 2011

VIDEO AMATUR SAAT2 KEDATANGAN TSUNAMI MENYERANG BANDAR MINAMI - SANRIKU...! ! ! (sungguh mencemaskan & menyayat hati)



( Menghampiri minit ke-2 anda dapat melihat tsunami datang menyerang.....saksikan....)

Kita telah melihat banyak kisah tragis dari Jepun, tapi klip ini adalah yang paling mengerikan dari sebelumnya yg berjudul "Sanriku Selatan -Tsunami dilihat dari Shizugawa High School," . Video itu dirakam dari tempat yang tinggi, tetapi menjelang akhir video anda boleh melihat warga tempatan panik menyelamatkan diriHampir sedramatis video dan juga suara yg dirakamkan, 
walaupun anda tidak bertutur dalam Bahasa Jepun, anda boleh memahami mereka apabila mereka mengekspresikan kebimbangan di video tersebut, tapi akhirnya, suara mereka telah mencapai tahap tertinggi panik dan ngeri saat mereka melihat rumah mereka "dibasuh"Tak lama selepas tsunami, salah seorang mangsa menggelarkan banjir kilat tersebut sebagai "sampah bersaiz raksasa turun ke jalan." Itu keterangan yang tepat, kerana anda boleh melihat seluruh bandar berkurangan menjadi "padang jarak padang terkukur" dalam hitungan minit. sungguh Mengejutkan ! ! !

3 comments:

kAmi dAn mEreKa said...

tu lah kehebatan NYA, kan? =)

bukhari88 said...

btul tu kami dan mereka... :) walau kita 'manusia' hebat macam mana pun, kita x mampu nk melawan NYA....bala bencana datang ada hikmahnya....WALLAHUALAM...

nurulfzz said...

jom same2 memeriahkan contest ni =)

Contest Kisah Chentaku

Advertisement